VLOERKLEDEN TRENDS 2018

Het vloerkleed is de laatste jaren weer zeer populair geworden. Voor elk interieur is wel een passend exemplaar te vinden. Maar welk kleed past nu het best bij jou? Ik zet in dit blog bericht de meeste populaire vloerkleden op een rij.

Vintage vloerkleed

Vintage is momenteel helemaal in en kan heel goed gecombineerd worden binnen verschillende interieurstijlen. De vraag naar vintage is de laatste tijd behoorlijk toegenomen! Door de verweerde looks gecombineerd met een heel palet aan kleuren zijn deze vloerkleden bij veel huizen toepasbaar. Deze bijzondere kleden geven net dat beetje extra sfeer aan je huis door de nostalgische dessins en tijdloze prints. Bekijk de collectie vintage vloerkleden bij De Woonwinkelier.

Jute vloerkleed

Het materiaal ‘jute’ leent zich door haar stevigheid en neutrale kleur perfect voor een creatieve toepassing in elk interieur. Een jute vloerkleed bijvoorbeeld! Hiermee creëer je gemakkelijk een stoere doch rustieke sfeer in je huis. Bekijk hier de collectie jute vloerkleden van De Woonwinkelier.

Wol vloerkleed

Of je nu een vloerkleed zoekt voor in een appartement in de stad, een modern huis of voor in een rustieke woning op het platteland, een wollen vloerkleed past in elke interieur. Op het oog is wol een neutraal materiaal dat door natuurlijke tinten zoals wit, beige, bruin en zwart in elke inrichting past. Ben je op zoek naar een wollen vloerkleed, kijk dan snel bij de Woonwinkelier

Scandinavische vloerkleden

De Scandinavische woonstijl is de laatste jaren zeer populair. Het lichte design met natuurlijke elementen zien we steeds vaker terugkomen in de huiskamer. Een vloerkleed wat hier goed bij past zijn de katoenen kleden van de Woonwinkelier met frisse en rustieke dessins. 

Hoogpolig vloerkleed

Vloerkleden worden vooral in de wintermaanden in de woonkamer en/of slaapkamer gebruikt aangezien het tapijt warm aan de voeten is. Hoogpolige vloerkleden hebben een volle structuur waardoor het karpet zeer geschikt is voor het voorkomen van koude voeten in de strenge wintermaanden. Een andere naam voor een hoogpolig vloerkleed is Shaggy. Deze vloerkleden staan bekend om hun zachtheid. Ze zijn gemaakt van wol, zijde of andere materialen en zijn bij de woonwinkelier in verschillende kleuren te koop.

De vorm en de afmeting zijn een belangrijke eerste stap bij de keuze van je vloerkleed. 

Als u een vloerkleed aanschaft voor uw zithoek zorg er dan voor dat het vloerkleed een stukje onder uw bank en/of fauteuils ligt. Dit zorgt ervoor dat uw zithoek een groter en rustiger geheel is. Een te klein vloerkleed zorgt namelijk voor het tegenovergestelde, de ruimte kan dan kleiner lijken als dat hij is. 

Onderstaand ziet u het effect van deze tip.

Welke maat vloerkleed heb ik nodig? - De Woonwinkelier

TIP: plak de vorm en afmeting van de maat die je in gedachte hebt eens af op de vloer met bijvoorbeeld schilders-tape. Zo krijgt u een beter beeld van het effect wat het vloerkleed zal gaan hebben.